DR.MAT VISION

Doktor Mat bygger på riktigt god mat och mycket kunskap. Vad vi äter påverkar hur vi mår. Rätt mat stärker immunförsvaret, hämmar inflammationer i kroppen och förebygger eller lindrar många av vår tids folksjukdomar.
Med Doktor Mat hoppas vi kunna bidra till att öka medvetenheten och sprida kunskap kring mat, hur den påverkar kroppen och hur gott det är att äta rätt.

Riktigt god mat

Mat är lycka, den ska upplevas och njutas. PUNKT! Att äta rätt ska inte kännas som en kompromiss. Våra rätter är noga sammansatta utifrån smak, textur och känsla.

Mycket kunskap

Ingredienserna i varje rätt väljs och kombineras för att ge största möjliga positiva effekt på hälsan. Där det finns inflammationshämmande gurkmeja behövs också svartpeppar för att hjälpa kroppen att ta upp antioxidanterna i gurkmejan. Våra egenfermenterade grönsaker, som serveras till alla rätterna, är fulla av goda bakterier som gynnar kroppens tarmflora och stärker vårt immunförsvar. I dryckeskylen finns våra fantastiska kallbryggda teer fyllda med antioxidanter, samt våra kurdrycker; avkok på örter, kryddor och rötter med unika hälsofördelar.
Vår stora inspiration- och kunskapskälla är Martin Brunnberg, en av Sveriges mest uppskattade näringsfysiologer. Han har gett tummen upp till alla våra rätter och påståenden kring dessa.