MATEN I LÅDAN

Vi serverar egentillverkad dryck samt varma och kalla måltider direkt från köket. Allt ligger nära den ursprungliga råvaran och inget tillagas över hundra grader. Vi jobbar med schyssta råvaror och vår utgångspunkt är att dessa ska vara närproducerade och ekologiska i så lång utsträckning som möjligt.
På menyn hittar du fisk, fågel, nötkött, ägg och flera veganalternativ. Gemensamt för rätterna är att de är övervägande växtbaserade. Alla våra rätter innehåller våra egenfermenterade grönsaker, fyllda med probiotika — goda bakterier som är bra för mage och tarm. Inget på menyn innehåller raffinerat socker eller gluten. Laktos använs bara i undantag, t ex när vi vill utnyttja yoghurtens goda bakteriekultur.

DRYCKEN I FLASKAN

Alla våra drycker har kallbryggt te som bas. Te är en av de mest hälsosamma dryckerna, de har ett högt innehåll av mineraler och antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler som kan orsaka cell-skador och hjärt och kärlsjukdomar.  Grönt te som utgör 80% av dryckerna från Doktor Mat har visat sig förbättra vår minnesförmåga, dämpa mängden skadligt kolesterol och stimulera matsmältningen.
Vi kallbrygger teet för att det får en mildare smak och man slipper den beska smaken av tanniner. Dessutom frigörs mindre koffein när man kallbrygger.